Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 17 jul 2016 / 07:33 uur

Deze emoji’s gebruiken we het meeste

Hoewel er de afgelopen tijd genoeg nieuwe emoji’s zijn uitgebracht, gebruiken we volgens een onderzoek van Twitter nog steeds de traditionele exemplaren. Omdat het zondag Wereld Emoji Dag is, zocht het social media platform speciaal uit wat de meest getwitterde emoji’s zijn.

Twitter

En wat bleek: geen Kardashian billen of een advocado maar een simpele ‘tranen van het lachen’ poppetje verscheen in 2015 en 2016 het meeste in Tweets. De creativiteit kan dus best wel een tikkie omhoog, zou je denken.

Ook onderzocht Twitter wat per land het populairste icoontje was. Helaas sloegen ze Nederland daarbij over. Wel weten we nu dat Duitsers het meeste een duimpje omhoog gebruiken, Fransen en Italianen van hartjes houden en dat inwoners van het Verenigd Koninkrijk – best toepasselijk – verdrietige emoji’s plaatsen.

Twitter

Wellicht zijn de resultaten volgend jaar wat spannender en treffen we dan wél wat nieuwere exemplaren aan. Leuk detail: 17 juli is omgedoopt tot Wereld Emoji Dag omdat er op de kalender emoticon deze datum vermeld staat.

Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze emoji’s gebruiken we het meeste
Sluiten