Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 6 jul 2016 / 09:00 uur

Crèchemedewerkster misbruikte 4 kinderen voor vriend

Een crèchemedewerkster uit het Amerikaanse Ohio heeft bekend dat ze vier kinderen heeft gekidnapt, verkracht en aan verschillende seksuele activiteiten heeft blootgesteld. Heather Koon gaf onder ede toe dat ze dit deed in opdracht van haar vriend, voor wie ze de gruwelijkheden op camera vastlegde. Dit meldt VICE News.

Alle slachtoffertjes waren jonger dan 5 jaar toen ze door Koon misbruikt werden. Onder hen waren een baby en een kindje van twee jaar oud. Koons advocaat zegt dat zijn cliënte erg veel spijt heeft van de vergrijpen: „We hopen dat de rechter uiteindelijk zal zien dat Heather erg veel spijt heeft dat ze betrokken was bij deze daden", aldus Dan Wightman.

Seksuele handelingen

Heather Koon werd in 2013 opgepakt omdat er seksueel getint materiaal van een kind op de telefoon van haar vriend James Osborne werd gevonden. De 37-jarige Osborne is al meerdere malen veroordeeld voor onder meer seksueel misbruik van kinderen en het bezitten van kinderporno. Nadat de politie in 2013 het materiaal van Koon op Osbornes telefoon vond, startten ze een onderzoek. Op haar laptop vonden ze een video waarop ze seksuele handelingen verrichte met een kind.

Destijds ontkende Koon nog dat zij de vrouw op de beelden was, maar uit nader onderzoek bleek dat het wel degelijk om haar ging en dat de betreffende video niet het enige seksuele misdrijf was dat ze pleegde. De kinderen van de ABC Kidz Childcare in Elyria, waar Koon een fulltime-baan had, waren dus ook niet veilig voor haar.

Heather Koon kan rekenen op een gevangenisstraf van 15 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crèchemedewerkster misbruikte 4 kinderen voor vriend
Sluiten