Remco Visser
Remco Visser Good vibes 12 jul 2016 / 13:00 uur

Caféweetje: Waarom hebben aquaria geen witte haaien?

Om te ontdekken wat er allemaal in onze zeeën en oceanen leeft, is een bezoekje aan het aquarium de beste manier. Toch is er altijd één grote afwezige te bespeuren: de beruchte witte haai.

En dat terwijl toeschouwers best wel wat geld willen neertellen om de roofvis van heel dichtbij langs te zien zwemmen. Aquaria wereldwijd hebben dan ook enkele malen geprobeerd het dier in gevangenschap te houden, maar tevergeefs: de witte haaien overleefden het niet.

Alleen het wereldberoemde aquarium in het Amerikaanse Monterrey lukte het om zes maanden lang een witte haai in gevangenschap te houden, maar daar kwam behoorlijk wat bij kijken. Hieronder is dan ook uitgelegd waarom het voor veel dierenparken praktisch onmogelijk is om een exemplaar in hun ‘collectie’ op te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Caféweetje: Waarom hebben aquaria geen witte haaien?
Sluiten