Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 26 jul 2016

Britten geschokt door datingshow Naked Attraction

Dachten we dat wij op de Nederlandse televisie geconfronteerd worden met schaamteloos naakt, zoals in Adam Zkt. Eva, in Engeland gaan ze nog net een stapje verder.

https://www.youtube.com/watch?v=3h_xk3-Dyy8

Britten zijn geschokt door het nieuwe programma van Channel 4, Naked Attraction, waarvan maandag de eerste aflevering werd uitgezonden. „Oh nee, mijn vader zapt naar Naked Attraction en hij is een dominee” en „Sorry, maar hoe kun je de volgende dag naar je werk gaan nadat je op televisie bent geweest in deze show” werd er onder meer getweet.

Ja, het is zo erg als de reacties op Twitter doen geloven. In Naked Attraction krijgen de kandidaten de kans om hun potentiële ’matches’ te beoordelen op hun geslachtsdeel. Dat betekent niet eens dat de dates volledig naakt te zien zijn, het is in eerste instantie alleen hun onderlichaam dat getoond wordt. Wat het des te schokkender maakt.

Full frontal

Van censuur is geen sprake in Naked Attraction, de penissen en vagina’s worden gewoon frontaal in beeld gebracht. Geen genade dus. Een cotaat uit de show van een beoordelende kandidaat: „Ik denk dat ik afscheid moet nemen van geel. Er is iets in de houding van zijn geslachtsdeel dat me niet aanstaat.”

Maar dan ben je er nog niet vanaf als naaktloper. Nadat een date de bons heeft gekregen, mag hij of zij het podium op om degene van wie de afwijzing kwam nog even een vriendelijke knuffel te geven. Ook dat gebeurt naakt. Naarmate de rondes vorderen, wordt er steeds meer van het lichaam blootgegeven, waarna de laatste twee potentiële dates naar voren stappen en van top tot teen beoordeeld worden. Als het goed is, blijft er uiteindelijk een gelukkig – naakt – stel over dat aan hun eerste date kan beginnen.

Zou een Nederlandse variant al in de maak zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britten geschokt door datingshow Naked Attraction
Sluiten