Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 10 jul 2016 / 14:06 uur

Bizar: op geweld gebaseerde namen steeds populairder

In Engeland ontpopt zich een heel rare trend: ouders geven hun kinderen namen geïnspireerd op geweld. De organisatie Nameberry bracht een lijst met populaire namen van 2016 tot nu toe uit, waar duidelijk in te zien is dat op geweld gebaseerde namen steeds populairder worden, meldt Daily Mail.

Merknamen

Namen als Hunter (jager) en Danger (gevaar) passeren de revue. Net als Cannon (kanon) en Bowman (boogschutter). Opvallend is dat kinderen nu ook al merknamen van geweren toebedeeld krijgen.

Populair

De meest populaire jongensnaam op dit gebied in Gunner (schutter). Meer dan 1500 jongens kregen deze naam in het afgelopen jaar toebedeeld. De meest populaire meisjesnaam is Sabre (sabel). En dat terwijl de wereld steeds opgeschrikt wordt door gewelddadige praktijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: op geweld gebaseerde namen steeds populairder
Sluiten