Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 27 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Beschuit met inkeping maken? Eerst toestemming nodig

Beschuit met een inkeping. Hartstikke handig voor in de beschuitbus, dan kun je ze namelijk zonder problemen eruit halen en op je bord leggen. Theo Tempel bedacht het slimmigheidje al jaren geleden, maar zijn octrooi werd bijna ongeldig verklaard. Woensdag besloot de rechter in Den Haag dat producenten van beschuit voortaan toestemming moeten vragen voor ze beschuit met inkeping mogen maken.

Niet inventief

De zaak kwam voort uit de eis van Continental Bakeries, die de inkeping niet inventief vond en daarom wilde dat Tempels octrooi ongeldig zou worden verklaard. Tevergeefs, de beschuitmakers zullen in de toekomst eerst netjes moeten vragen of ze de beschuit op die manier mogen maken.

„Ik ben heel blij met dit vonnis. Er is al vaker geprobeerd dit octrooi ongeldig te verklaren. Maar gelukkig staat het nog steeds overeind”, aldus Tempel in een verklaring. Bolletje schikte dertien jaar geleden met Tempel over de productie en betaalde de uitvinder om beschuit met een stukje minder exclusief te mogen produceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beschuit met inkeping maken? Eerst toestemming nodig
Sluiten