Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 29 jul 2016 / 15:16 uur

Bejaarde man poept in broek, krijgt hulp van politie

Als politieagent kom je met veel zaken in aanraking, maar de politie Rotterdam plaatste vrijdag een wel heel bijzonder verhaal op Facebook: zij schoot een lichamelijk gehandicapte, oudere man te hulp die in zijn broek gepoept had.

De politie Rotterdam had geen idee wat ze aan zou treffen toen ze naar een adres in het centrum van Amsterdam gestuurd werd. Eenmaal aangekomen bij het huis in kwestie, bezweken de agenten bijna als gevolg van de enorme stank in het huis. Een oudere man zonder benen, stond hulpeloos bij de telefoon.

Laxeermiddel

De bejaarde man bleek van de wijkverpleegster een laxeermiddel te hebben gekregen dat iets sneller werkte dan gedacht. Daardoor kon de man zijn kunstbenen niet meer op tijd aantrekken, waardoor hij het in zijn broek deed. Vol schaamte belde de man de wijkverpleging, maar die kon pas aan het einde van de middag bij de man langskomen. De man zag dus geen enkele andere mogelijkheid dan de politie bellen.

De ontlasting van de bejaarde man zat volgens de agenten overal, van het tapijt tot in zijn bed. „Dit is nou zo’n klus die niet bij de politie hoort, maar waarbij we deze man natuurlijk niet laten barsten”, aldus een van de agenten in het verhaal op Facebook.

Schoonmaken

De heren hielpen de man de douche in, verschoonden zijn bed en maakten samen met de man een sopje voor het tapijt. Halverwege het boenen stapte de wijkverpleegster binnen. Ze had de boodschap van de man ontvangen en geruild met een andere patiënt zodat ze de zorg kon overnemen.

„Met het verzoek om ons na afloop nog even te bellen om de situatie door te spreken, namen we afscheid. Niet veel later wordt de man opgenomen in een verpleeghuis”, aldus de agent.

„Al is het niet echt het werk van de politie, als er niemand anders beschikbaar is, ben je als agent toch van onschatbare waarde in zulke situaties. En dit soort hulp verlenen leer je niet op de politieacademie en niet uit boekjes of tijdens cursussen. Nee, de rauwe werkelijkheid, die leer je tijdens het werk zelf…”

https://www.facebook.com/overheidsinstantie/posts/1284530651559888:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bejaarde man poept in broek, krijgt hulp van politie
Sluiten