Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 22 jul 2016

Australische school verbiedt klappen en hard gejuich

De directeur van de Elanora Heights Public School in de buurt van Sydney schreef in de laatste nieuwsbrief naar ouders en leerlingen een nieuwe regel die reeds ingevoerd was. Kinderen op de school mogen namelijk niet meer klappen of andere harde geluiden maken. Wat ze wel mogen doen? Zonder geluid een brede glimlach tonen of met hun handen in de lucht juichen. Uiteraard ook zonder geluid.

De reden hiervoor is vrij simpel: op de school is er een aantal docenten werkzaam dat niet tegen harde geluiden kan. Daardoor is lesgeven, maar in grotere mate vooral het bijwonen van de schoolbijeenkomsten, voor hen geen prettige aangelegenheid. Daarom besloot de directeur het klappen in de handen te verbieden. In plaats daarvan moeten de kinderen hun gezichtsexpressie gebruiken om te laten weten dat ze ergens enthousiast over zijn.

Rustiger geworden

Je denkt: dit kan nooit goed gaan op een school met honderden kinderen. Maar opvallend genoeg gaat dit de leerlingen bijzonder goed af, meldt BBC. Grote bijeenkomsten van de school herken je dan tegenwoordig ook niet meer aan rumoer, maar aan vuisten of handen in de lucht en heel veel blije gezichten. Volgens de directrice zijn de kinderen er zelfs rustiger van geworden en zitten ze niet meer constant aan elkaar.

Knuffelen

Op een andere school werd al eens het knuffelen verboden. Ouders hadden geklaagd over het vele knuffelen op het schoolplein. Het zou persoonlijke ruimte aantasten en bovendien zouden de leerlingen soms ook geblesseerd raken van het knuffelen.

En het houdt niet op. Eerder deze week werd op een andere school, alleen voor meisjes, het voor leraren verboden om de leerlingen aan te spreken met meisje of vrouw. Er werd geacht alleen met gender neutrale taal te spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Australische school verbiedt klappen en hard gejuich
Sluiten