Remco Visser
Remco Visser Good vibes 17 jul 2016 / 06:55 uur

Amerikaans infonummer uitkeringen blijkt sekslijn

Rode oortjes deze week voor uitkeringsgerechtigden in de Amerikaanse staat Maine. Een informatienummer op de kaart waarmee men het uitkeringsbedrag kon nagaan bleek namelijk een ordinaire sekslijn, zo meldt The Sun Journal.

Het foutje werd ontdekt door de 25-jarige LJ Langelier. Hij plaatste een filmpje van het verkeerde nummer op Facebook. "Ik belde het nummer in mijn auto en dacht dat ik het nummer totaal verkeerd had. Maar ik keek naar de kaart, belde het nummer weer en toen kreeg ik dezelfde sekslijn! Het is enorm grappig", aldus Langelier.

Volgens een medewerker van het Maine Department of Health and Human Services, dat de kaart met het onjuiste nummer heeft verstrekt, is er overigens een logische verklaring voor de fout. "Hoewel wij erkennen dat wij verantwoordelijk zijn voor deze fout, zijn wij er inmiddels van op de hoogte dat er een bedrijf is dat telefoonnummers opkoopt die lijken op overheidsnummers om misbruik te maken van mensen die een verkeerd nummer draaien." De kaarten zijn inmiddels al wel aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans infonummer uitkeringen blijkt sekslijn
Sluiten