Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 29 jul 2016 / 15:01 uur

Achtergelaten baby na 22 jaar herenigd met redder

Kiran Sheikh was nog maar net twee uur op deze wereld toen ze in een telefooncel werd achtergelaten. Dit gebeurde 22 jaar geleden, op 30 april 1994. Een onbekende redde haar leven, nadat hij over haar had gelezen in Metro UK.

De moeder van Kiran zat op het moment dat het meisje geboren werd vast in een gewelddadige relatie. Ze zag geen andere uitweg dan haar baby achter te laten en daarna meteen met hulporganisatie Samaritans te bellen. Ze vroeg hen direct naar de desbetreffende telefooncel te komen, omdat er een baby’tje zou liggen.

https://twitter.com/BabaAdeB/status/758200580963729408

Maar voordat de hulptroepen bij de telefooncel konden komen, vond Joe Campbell het meisje al. De toen 30-jarige man belde de politie, nadat hij had ontdekt dat wat hij aanzag voor een zak chips niet echt een zak chips was.

Campbell heeft het meisje na die bijzondere redding vijf jaar lang verjaardagskaarten en cadeautjes gestuurd. De sociale dienst heeft hem toen echter gevraagd daarmee op te houden: „Ik mocht met haar op de foto en die heb ik gehouden”, zei hij daarover tegen Metro UK. Hij wilde het meisje eigenlijk adopteren, maar dit werd geweigerd omdat hij destijds niet getrouwd was.

Ondanks het contactverbod en de onmogelijk adoptie vergat Joe het meisje nooit. Hij vertelde vaak over haar tegen zijn eigen kinderen. Woensdag had de man dan ook de dag van zijn leven, toen hij erachter kwam dat Kiran op zoek was naar haar reddende engel.

Oproep in de krant

Een van zijn collega’s liet hem namelijk een Metro zien waarin een oproep van Kiran stond, ze was op zoek naar ene John of Joe Campbell. „Toen hij mijn naam zag en zeker wist dat het over mij ging, zei ik ‘nee’. Pas later zag ik haar foto en ik was verbluft, ik was zo blij” zei de man uit Zuid-Londen.

https://twitter.com/GearsAndScalpel/status/758550959480078336

De twee troffen elkaar dan ook in het hoofdkantoor van Metro in Londen. Kiran was verwonderd toen ze eindelijk haar held mocht ontmoeten: „Hij zegt dat iedereen gedaan zou hebben wat hij deed, maar dat is niet zo. Het is zo geweldig om met hem herenigd te zijn. Hij is mijn held.”

https://twitter.com/IntSetOfNews/status/758467151535673345

Joe en Kiran zijn al die jaren dichter bij elkaar in de buurt geweest dan ze dachten. „We hebben jaren in dezelfde straat gewoond, we moeten elkaar wel tegengekomen zijn. Ongelofelijk dat we zo dichtbij waren” voegde ze toe.

Campbell zelf had nooit verwacht deze dag nog eens mee te mogen maken, maar hoopt Kiran snel voor te mogen stellen aan zijn vrouw en kinderen. Kiran heeft zelf ondertussen ook een kindje van 2 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Achtergelaten baby na 22 jaar herenigd met redder
Sluiten