Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 jun 2016 / 07:45 uur

‘Zonder scheikunde maak je schoon met pindakaas’

Meneer Mol heeft op Wartburg Revius de vmbo-afdeling onder zijn hoede en dus leek het enkele leerlingen leuk om hem eens te interviewen voor de schoolkrant. De adjunct-directeur van de Rotterdamse reformatorische middelbare school kreeg onder andere de vraag wat het belang van scheikunde is.

„Als vrouw moet je scheikunde in je vakkenpakket hebben, want je moet je huis schoonhouden en anders ga je schoonmaken met pindakaas in plaats van groene zeep. Als je geen scheikunde in je pakket hebt, zorg dan dat je een man trouwt met scheikunde!”, zo luidde het antwoord.

Gefileerd

Een journalist van het Algemeen Dagblad liet haar oog vallen op de onhandige uitspraak en slingerde hem op social media. Vooral op Twitter wordt Mol gefileerd om zijn quote.

https://twitter.com/i/status/743321482588098560

https://twitter.com/i/status/743157615908233216

Mol heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval, maar directeur Hubrecht Smits doet het af als een onhandigheidje. „Zoals wellicht bekend moeten schoolkranten gelezen worden met een knipoog”, zegt hij tegen het AD.

Het is niet de eerste keer dat het Wartburg Revius negatief in het nieuws komt. Afgelopen maand moesten de eindexamenkandidaten op het vmbo hun examen Nederlands overdoen, omdat de school een fout had gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zonder scheikunde maak je schoon met pindakaas’
Sluiten