Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 jun 2016 / 15:52 uur

Wow! Vrouw spot roze sprinkhaan in Hoofddorp

Ze zijn uiterst zeldzaam, maar toch werd er woensdagmiddag eentje gesignaleerd in Hoofddorp: een roze sprinkhaan. Suzanne Wieringh spotte er eentje in haar tuin in de Noord-Hollandse plaats.

Wieringh zat met haar vier kinderen in de achtertuin toen de slipper van de voet van haar dochtertje viel. Op het moment dat ze bukte, zag ze het bijzondere beestje zitten. „Ik dacht eerst dat het een rozenblaadje was, maar toen begon het te springen”, aldus de moeder tegen RTV Noord-Holland.

Het verschijnsel wordt ook wel erythrisme genoemd, legt hoogleraar Marcel Dicke uit aan de lokale zender. Een afwijking die lijkt op albinisme, alleen zorgt erythrisme een roodachtige verkleuring in plaats van een witte. Het komt bij verschillende diersoorten voor en heeft invloed op de kleur van zowel de vacht als het haar, de huid, de veren en eierschalen.

De roze sprinkhaan is zeldzaam, maar het is niet duidelijk hoeveel van de bijzondere beestjes er jaarlijks worden geboren. Volgens sommige theorieën vallen ze gewoonlijk op jonge leeftijd ten prooi aan roofdieren door hun slechte schutkleur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow! Vrouw spot roze sprinkhaan in Hoofddorp
Sluiten