Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Wetenschap ontdekt nieuw seksstandje door kikkers

Van ‘doggystyle’ naar ‘froggystyle’, wetenschappers ontdekten een nieuw seksstandje aan de hand van paringsgedrag van kikkers. Ze waren zich bewust van zes standjes en hebben nu een zevende ontdekt, is te lezen in een artikel van The Mirror.

Nieuwe sekspositie

Wetenschappers bestuderen al jaren het voortplantingsgedrag van kikkers en padden over de gehele wereld. Ze dachten, tot nu toe, alle posities wel te weten, maar nu hebben ze een nieuwe ontdekt. Door middel van een stream vonden de wetenschappers een zevende paringspositie bij nachtkikkers in Bombay, India.

Observeren

Professor Sathyabhama Das Biju van de Universiteit van Delhi houdt zich al sinds 2002 bezig met het observeren van kikkers. Voordat hij er een echte studie van kon maken, was hij nog een aantal jaren bezig. In 2010 bracht hij, samen met zijn collega’s, 40 nachten door in de bossen van het West-Ghatsgebergte tijdens de moesson. Met behulp van infraroodcamera’s konden ze dertien ontmoetingen tussen kikkers vastleggen.

Een lastige

De zevende paringstechniek is volgens de wetenschappers een lastige. Ze snappen dan ook niet waarom de nachtkikkers gebruikmaken van dit stukje yoga. Professor Biju: „Het grootste verschil met de andere zes posities is dat het mannetje de vrouw niet vasthoudt onder haar oksels of hoofd, maar in plaats daarvan houdt hij een blad of tak vast.”

Zo werkt het

Het vrouwtje legt haar eieren tijdens deze positie. Het mannetje komt klaar op haar rug en vervolgens druipt het sperma langs haar achterpoten naar de eieren. Zo gaan wij mensen niet bevrucht raken natuurlijk, maar voor wie wil oefenen: dit is hoe de ‘froggystyle’ werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wetenschap ontdekt nieuw seksstandje door kikkers
Sluiten