IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 19 jun 2016 / 18:25 uur

Vrouw wordt uren gestalkt door wolf

Er bestaan een boel gevaarlijke beroepen in deze wereld, maar dat paddestoelen plukken daar ook bij hoort, is nieuw. Joanne Barnaby was wilde paddestoelen aan het plukken in Canada, toen ze op de weg terug naar haar auto ineens geconfronteerd werd met een wolf.

Oud en ziek

Gelukkig was Joanne niet alleen. CBC laat weten dat ze met haar hond Joey was, die probeerde de wolf weg te jagen. Tevergeefs: de wolf blijft zich richting de auto bewegen. „Het duurde even voor ik door had wat er aan de hand was”, vertelt Joanne tegen de zender. „Hij probeerde Joey en mij uit elkaar te halen.”

„Ik denk dat hij oud en ziek was, hij zag er niet goed uit”, vertelt ze verder. Wat volgt is een bedreiging door de wolf van 12 uur lang. „De wolf was vastberaden, ik zat in de problemen.” Niet alleen de wolf heeft het op Joanne voorzien, ook wordt ze gemeen gebeten door een stel muggen. Ze laat weten dat ze dacht gek te worden van de jeuk. Ook heeft ze geen eten of drinken.

Nacht lang

Tegen half vijf in de morgen hoort Joanne een geluid dat lijkt op een beer. In de verte hoort ze een jonge beer reageren. „Ik realiseerde dat dit mijn kans was: de moederbeer zou de wolf aanvallen als ze de wolf als gevaar zou zien.”

Het werkt, na twintig minuten is de wolf weg. „Ik hoorde een harde knal achter me en bedacht dat de moederbeer de wolf had aangevallen. Of misschien andersom. Ik weet het niet, maar ze waren in gevecht en ik hoorde de wolf huilen en de moederbeer grommen. Ik ben er als een speer vandoor gegaan!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw wordt uren gestalkt door wolf
Sluiten