Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 21 jun 2016 / 09:10 uur

Vrouw waarschuwt met foto’s: vaccineer je kind

Een Canadese vrouw heeft hartverscheurende foto’s van haar pasgeboren dochtertje gedeeld in een poging andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van het niet vaccineren van je kind. Op de foto’s ligt de pasgeborene op de intensive care nadat ze is geïnfecteerd door een niet gevaccineerd kind.

https://www.facebook.com/annie.mae.395/posts/983674501750688

Discussie

Moeder Annie Mae Braiden plaatste de foto’s vrijdag op haar Facebookpagina. De post leidde tot een discussie over het vaccineren van kinderen en de post is op het moment van schrijven al ruim 18.000 keer gedeeld.

Op de foto’s is de 10 weken oude Isabelle te zien, die op de intensive care ligt om te herstellen van kinkhoest. Ze zou zijn geïnfecteerd door een kind dat niet is gevaccineerd. Braiden was op het moment van infectie zes weken oud en nog te jong was om het vaccin te krijgen. In de post uit Braiden haar ongenoegen: „Ik wilde dit eerst niet doen, maar ik vind dat mensen moeten zien wat het niet vaccineren van hun kind voor gevolgen heeft voor ANDERE kinderen, zoals mijn dochter toen ze zes weken was”, legt ze uit.

Het meisje ligt inmiddels vier weken in het ziekenhuis en de verwachting is dat ze daar nog zeker twee maanden zal moeten blijven. En dat heeft nogal wat gevolgen: volgens moeder Braiden zal haar dochter bijvoorbeeld opnieuw moeten leren eten.

Waarschuwing

De moeder besloot de foto’s te delen, omdat ze ouders wil aanmoedigen hun kinderen niet alleen te vaccineren ter bescherming van het kind zelf, maar ook ter bescherming van andere kinderen: „Wat je met je eigen kind doet, is natuurlijk je eigen keuze, maar je kunt me niet vertellen dat het niet vaccineren van je kind niet schadelijk is voor andere kinderen. Isabelle is het bewijs dat niet vaccineren schadelijk is voor andere baby’s die nog niet oud genoeg zijn voor vaccinatie.”

Het vaccin DKTP werkt het best tegen kinkhoest, een zeer besmettelijke infectie van de luchtwegen. DKTP beschermt kinderen verder tegen tetanus, difterie en polio.

Kinderen in Nederland worden vanaf 6 weken oud gevaccineerd tegen deze ziekten. De vaccinaties worden herhaald bij 3, 4 en 11 maanden, aldus Rijksoverheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw waarschuwt met foto’s: vaccineer je kind
Sluiten