Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 7 jun 2016 / 19:40 uur

Vrouw spot moeder op oude vakantiefoto van partner

Een stelletje uit China deed deze week een verbazingwekkende ontdekking. Hun paden kruisten elkaar namelijk indirect al 15 jaar voordat ze elkaar ontmoetten en verliefd werden.

De 25-jarige Lu Yiqin ontdekte dat haar moeder op een oude vakantiefoto van haar kersverse echtgenoot staat. Het stel deed de ontdekking toen ze jeugdfoto’s uitzochten om te laten zien op de bruiloft, meldt Daily Mail.

Lu en haar man Zhang Hedong (30) ontmoetten elkaar in 2015 en trouwden op 29 mei.

Fotoboeken

Het koppel zat fotoboeken door te bladeren om foto’s uit te kiezen die ze op groot scherm aan hun gasten wilden laten zien. Ze hadden niet meteen door dat de moeder van Lu op een van de vakantiekiekjes van Zhang stond. Pas toen ze de foto, die 16 jaar oud is, inscande voor een digitale presentatie deden ze de opmerkelijke ontdekking.

Volgens berichten uit de Chinese media zat Zhang flink over de foto op te scheppen. „Kijk eens hoe knap ik al was op 14-jarige leeftijd”, zei hij. Hij vertelde waar de foto werd gemaakt: op een vakantie met zijn familie naar de Grote Buddha op Ling Moutain in Wuxi in het jaar 2000.

Lu was echter van iets anders dan de praatjes van haar echtgenoot onder de indruk en gilde het uit. „Ik slaakte een kreet, zoomde in op de foto en zei: ‘Dat is mijn moeder!’.” Zhong vond het verhaal van Lu maar moeilijk te geloven.

Op onderzoek uit

Na een bezoekje aan Lu’s moeder bleek de jongedame weldegelijk gelijk te hebben. De moeder van Lu was namelijk op precies hetzelfde moment bij de Grote Buddha op Ling Mountain. Lu’s moeder herkende zichzelf direct op de foto en kon haar eigen vakantiefoto’s naast die van Zhong leggen.

„Onze liefde voelde al zo vertrouwd”, grapt Lu. „Nu weet ik helemaal zeker dat ik met de juiste man getrouwd ben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw spot moeder op oude vakantiefoto van partner
Sluiten