Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 20 jun 2016 / 18:00 uur

Vrouw ondergegooid met zuur, dader poseert lachend

Een moeder kreeg vorig jaar een lading met bijtend zuur in haar gezicht gegooid. De 23-jarige Billy Midmore was de uitvoerder van deze laffe daad, zo meldt the Daily Mirror. Opvallend genoeg blijkt hij zelf nog altijd heel trots op zijn actie.

Niet lang erna gooide hij namelijk een selfie online waarop hij trots en lachend poseert naast een foto van haar. Zij ligt op die foto creperend op de grond, terwijl ze haar gehavende gezicht probeert te verbergen.

‘Is there a serial killer hiding in yourself?’

Gek genoeg zit Midmore al even vast voor zijn actie, maar blijkbaar weerhield dat hem er niet van het internet op te gaan en deze selfie te posten. Bovendien publiceerde hij even hiervoor de resultaten van een Facebook-quiz met de titel: ‘Is there a serial killer hiding in yourself?’ met als uitkomst ‘big big potential’.

In Groot-Brittannië is het verboden om social media te gebruiken als je in de gevangenis zit. Het is dan ook nog onduidelijk of hij dit zelf stiekem doet of iemand anders zijn account laat beheren.

Privileges afgenomen

Zijn precieze straf voor zijn daad uit september moet nog worden vastgesteld, maar de kans is zeer groot dat hij extra tijd in de gevangenis moet doorbrengen. ,,Dit gedrag is compleet onacceptabel”, zo bevestigt een woordvoerder van de gevangenis. ,,We hebben zijn cel laten doorzoeken en het account is verwijderd. Zijn privileges zijn hem afgenomen en hij zit voorlopig afgezonderd van de rest.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw ondergegooid met zuur, dader poseert lachend
Sluiten