Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 4 jun 2016 / 14:05 uur

Vrouw met Chewbacca-masker verdient bakken met geld

Zoveel mensen aan het lachen maken dat je er bijna een half miljoen dollar mee verdient, dat lukt bijna niemand. Maar het kan wel. Dat bewijst de Amerikaanse moeder Candace Payne, die met de video waarin ze ontzettend veel pret heeft met een Chewbakka-masker een Facebookrecord verpulverde.

Gemist waar het over gaat? Dit is de video die Payne op 19 mei op Facebook plaatste:

It's the simple joys in life….

Gepostet von Candace Payne am Donnerstag, 19. Mai 2016

Met deze video verbak de vrouw een record op Facebook. Nooit eerder werd een filmpje op het sociale medium zo vaak bekeken. Inmiddels hebben meer dan 150 miljoen mensen Payne met het masker op in actie gezien. Daarmee bezorgt de vrouw niet alleen heel veel mensen een goed humeur, ze strijkt er ook aardig wat centjes mee op.

Cadeaus en vergoedingen

Time Magazine heeft berekend dat Payne tot nu toe al 420.000 dollar, oftewel bijna 370.000 euro, aan haar schaterlach verdiende. Dit bedrag is een optelsom van cadeaus en vergoedingen.

Zo kreeg Payne van winkelketen Kohl’s speelgoed, cadeaukaarten en Chewbacca-maskers voor de hele familie, ter waarde van 3000 dollar. De winkelketen kreeg namelijk veel gratis reclame omdat de vrouw in de video zegt dat ze het masker bij Kohl’s heeft gekocht.

Van Walt Disney, de eigenaar van Lucasfilm, kreeg Payne een verwenweekend voor het hele gezin bij Walt Disney World. Ook daar waren ze namelijk erg blij met de gratis aandacht voor Star Wars. De geschatte waarde van het reisje is zo’n 7500 dollar.

Praatprogramma’s

Na het succes van haar video kreeg Payne een hoop uitnodigingen voor praatprogramma’s. Hiervoor reisde ze veel. Ze werd ook uitgenodigd door filmproducent Lucasfilm van Star Wars en mocht op bezoek bij Facebook. Volgens Time leverde dit de vrouw zo’n 7500 dollar op.

Voor een ontmoeting met acteur Peter Mayhew, die in de Star Wars-film in het Chewbacca-pak zit, kreeg Payne viparrangementen voor de beurs Fan Expo in Dallas voor het hele gezin. De waarde? 2000 dollar.

Studiebeurzen

Was je al onder de indruk van de bedragen die je hierboven voorbij zag komen? Ga dan maar even zitten, want het meest frappante cadeau moet nog komen. Payne kreeg naar aanleiding van het filmpje namelijk gratis studiebeurzen voor zichzelf en haar gezin van de Southeastern University in Florida.

De universiteit zegt dat Candace mensen wereldwijd aan het lachen maakt en inspireert en dat ze daarom graag iets terug willen doen. De geschatte waarde van dit cadeau volgens Time: 400.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw met Chewbacca-masker verdient bakken met geld
Sluiten