Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 6 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw gaat viral met ‘mythes’ over single moeders

Begin dit jaar ging de Australische moeder Constance Hall viral met haar verhaal over alle dingen die haar een ‘slechte’, maar wel heel menselijke moeder maken. Nu gaat de jonge moeder weer het internet over, dit keer met een relaas over alleenstaand ouderschap.

In haar bericht, dat in een week meer dan 20.000 keer is gedeeld, ontkracht Constance zeven vooroordelen over single moeders. Als alleenstaande moeder van vier kinderen merkte ze namelijk dat ze nooit helemaal bij de singles paste, maar ook niet bij haar getrouwde vriendinnen. Ook vindt ze dat er te veel meningen zijn over vrouwen die hun kinderen alleen opvoeden.

Niets tekort

„Nummer een: ze willen helemaal geen nieuwe vader voor hun kinderen”, zo begint Constance haar bericht. „Mijn kinderen hebben gewoon een vader, en als die er niet is vervul ik die rol”. Daarnaast stelt ze dat haar kinderen niets tekort komen omdat hun ouders niet bij elkaar zijn, niet financieel en niet mentaal. „Het enige wat hen schaadt, is al dat gepraat over hun alleenstaande moeder. Dat merken ze echt”, bijt Constance haar criticasters toe.

Mannen inpikken

De lijst, waar ze onder andere ook ingaat op de omgang met koppels, de manier waarop ze in het leven staat en de omgang met mannen („Nee, we willen jullie mannen niet inpikken”) kan op veel bijval van andere alleenstaande moeders rekenen. En natuurlijk, benadrukt ook Constance, geldt dit ook voor single vaders.

https://www.facebook.com/&/posts/1161359800575510

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw gaat viral met ‘mythes’ over single moeders
Sluiten