Steven Musch
Steven Musch Good vibes 6 jun 2016 / 10:50 uur

Vreemde vacature voor vrouwelijke spionnen

Het is niet de eerste plek waar je aan denkt bij een vacature voor vrouwelijke spionnen: Mumsnet, een Britse website voor ouders. Toch lijkt dit bij een nieuwe strategie van de Britse veiligheidsdiensten te horen om vrouwelijke spionnen aan te trekken.

Onzichtbaar

Sommige vrouwen plaatsten cynische reacties onder de vacature, namelijk dat ze als vrouw van middelbare leeftijd geschikt zouden zijn voor de functie, omdat ze toch al ‘onzichtbaar’ zijn. Anderen reageerden juist wel positief op de vacature. Zo schreef KingTut: “Ik heb een zesde zintuig en ogen aan de achterkant van mijn hoofd.”

James Bond

Terwijl er binnen de filmindustrie en in de internationale media wordt gediscussieerd over de mogelijkheid van een vrouwelijke James Bond, is de Britse overheid op zoek naar een echte. De veiligheidsdiensten zeggen niet alleen meer vrouwen aan te willen trekken vanuit ethisch oogpunt, maar vooral ‘om het land veiliger te maken’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vreemde vacature voor vrouwelijke spionnen
Sluiten