Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Vier zussen ontmoeten elkaar na 70 jaar

Vier zussen, allen in hun zeventiger jaren, zijn voor het eerst sinds zeventig jaar met elkaar verenigd. In de tijd dat ze nog baby’s en peuters waren zijn ze in pleeggezinnen geplaatst, omdat hun oma het niet voor elkaar kon krijgen om voor de kinderen te zorgen. Deze maand werden ze met elkaar herenigd, zo meldt Daily Mail.

Zussen?

Een van hen, Betty Bracey, wist überhaupt niet dat ze zussen had. Zij was nog een baby toen ze van hen gescheiden werd. Haar drie andere zussen wisten haar op te sporen en uiteindelijk ontmoetten ze elkaar voor de eerste keer.

Testament

Hoe de andere zussen wisten dat er nog een vierde, en later bleek een vijfde, zus moest zijn kwam door weer een andere halfzus. Zij overleed en schreef in haar testament dat haar bezittingen verdeeld moesten worden over haar zussen ‘die niet geadopteerd zijn’. Zodoende kwam men er achter dat er nog meer familie in het land, Engeland welteverstaan, moest wonen. Ze schakelden een organisatie in om de verloren zussen te vinden. Na wat onderzoek bleken de vier zussen hun hele leven in hetzelfde gebied te hebben gewoond, zonder dat ze dit van elkaar wisten.

Waar is de vijfde?

Toch is het gezin nog niet compleet. Er moet nog een vijfde en oudste zus zijn, Margaret, die tot nu toe onvindbaar is. Ze is geregistreerd in 1942, maar sindsdien is er niets meer van haar vernomen. De zussen denken dat ze misschien geadopteerd is waardoor haar naam veranderd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vier zussen ontmoeten elkaar na 70 jaar
Sluiten