Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 13 jun 2016 / 18:19 uur

Video: schattige leeuwenwelpjes in Limburgse zoo

Heuglijk nieuws in GaiaZOO in het Limburgse Kerkrade. Daar zijn vorige week drie leeuwenwelpen geboren, tot grote blijdschap van de verzorgers. Nu is Kerkrade voor de meeste mensen een eindje rijden, maar gelukkig hebben we de beelden!

De drie welpjes zijn namelijk bepaald niet cameraschuw, blijkt uit de videobeelden vanuit de ‘kraamkamer’ van de leeuwen. Via een livestream op de website van de dierentuin kunnen bezoekers vanaf maandag live meekijken met het wel en wee van het nestje. Het is een bijzondere gebeurtenis, want het is het eerste nestje voor moeder Kianga.

Het nieuws is nu pas naar buiten gebracht omdat leeuwenwelpjes heel kwetsbaar zijn. Daarom heeft de dierentuin ervoor gekozen de beestjes de eerste week te beschermen en niets naar buiten te brengen over hun geboorte. Het zal nog wel even duren voordat de welpjes in het buitenverblijf te bewonderen zijn, maar tot die tijd kijken wij met liefde naar de schattige videobeelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: schattige leeuwenwelpjes in Limburgse zoo
Sluiten