Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 6 jun 2016 / 10:50 uur

Video: Man redt hond met zijn tulband

De 28-jarige Sarwan Singh mag met recht een held genoemd worden. Toen de Indiase man zag hoe een hond op het punt stond te verdrinken, bedacht hij zich geen moment en besloot hij het dier te gaan redden.

De hond kwam in de problemen in een irrigatiekanaal ergens in de Indiase provincie Punjab. Singh kan zelf niet zwemmen, maar vond wel een andere manier om de hond in veiligheid te brengen. Hij gebruikte zijn tulband om het beest naar de kant toe te trekken.

„Ik was onderweg toen ik een aantal mannen naar het kanaal zag kijken. Ik besloot mijn auto aan de kant te zetten om te kijken wat er aan de hand was. Het was schokkend om te zien hoe het dier verdronk en niemand hielp”, aldus Sarwan volgens de Britse Metro.

Hij hielp het dier door het met zijn tulband naar de kant toe te trekken, maar kon daardoor op afkeurende blikken van omstanders rekenen. „Ze dachten dat ik mijn geloof niet respecteer omdat ik de tulband gebruikte om de hond te redden”, zegt hij daarover. „Maar het redden van een dier in nood was toen even belangrijker.”

De held heeft het dier na de reddingsactie nog wat te eten gegeven, waarna de hond weer zijn eigen weg ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Man redt hond met zijn tulband
Sluiten