Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 10 jun 2016 / 21:31 uur

Verstandelijk gehandicapten stralen in bruidsjurk

Of het de mooiste dag van hun leven was, dat valt nog te bezien, maar bijzonder was het vrijdag voor twaalf vrouwen uit Spijkenisse zeker. De dames, die een verstandelijke beperking hebben, mochten trouwjurken showen aan een enthousiast publiek, schrijft RTV Rijnmond.

Op de ontbrekende bruidegom na, was het feest niet van een echte bruiloft te onderscheiden. De dames kregen niet alleen de mooiste trouwjurken aan maar ook kwamen professionals langs om hun make-up en haar te verzorgen.

Zoals in het filmpje van RTV Rijnmond is te zien kon de dag voor de vrouwen – cliënten bij centrum voor geestelijke gezondheidszorg Zuidwester – niet meer stuk. De bijeenkomst werd georganiseerd in het kader van de Nationale Prokkelweek, waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar leren kennen. Ook familieleden en buurtbewoners waren bij het feest aanwezig. Ook wat dat betreft: net een echte bruiloft.

Reageer op artikel:
Verstandelijk gehandicapten stralen in bruidsjurk
Sluiten