Els Anker
Els Anker Good vibes 4 jun 2016 / 11:50 uur

Vader en dochter op zoek naar ‘reddende treinengel’

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: de trein rijdt weg terwijl je kind er nog in zit. Het overkwam Paul van den Bergh uit Blaricum.

Van den Bergh reisde in augustus 2014 met zijn zoon Matthijs (15) en dochter Noortje (11) na een vakantie vanuit Zwitserland huiswaarts. Als de trein in Frankfurt stopt, besluit Van den Bergh samen met zijn kinderen even de benen te strekken in de buitenlucht.

„Ik ga niet mee”, besluit Noortje resoluut. „Straks rijdt de trein weg.” Van den Bergh probeert zijn dochtertje over te halen („Wat kan er nu gebeuren?”), maar Noortje blijft bij haar beslissing. „Ik blijf zitten.”

Zwaaien

Als Van den Bergh samen met zijn zoontje Matthijs buiten staat, hoort hij een grote sis. Tot zijn grote schrik sluiten de deuren van de trein achter hem. „De Duitse conducteur die achter de deur in de trein stond, zwaaide nog naar me”, schrijft Van den Bergh op Facebook.

„In volkomen paniek schreeuwde ik dat mijn dochter nog in de trein zat.” Maar het mag niet baten. De trein rijdt weg, met zijn dochter Noortje er nog in. „De grond zakte onder mijn voeten vandaan.”

Hulp

Zonder te twijfelen belt hij zijn dochtertje. „Papa! Waar zijn jullie?”, hoort hij Noortje met overslaande stem vragen. Dan herinnert Van den Bergh een dame die ook in de coupé zit en die hij enkele minuten daarvoor nog had geholpen met haar bagage. De dame schiet te hulp en belooft op Noortje te passen, terwijl Matthijs en hij op een vriend wachten die hun op komt halen.

„In Utrecht aangekomen wist zo’n beetje de hele coupé dat zij het meisje was waarvan haar slimme vader nog op het perron in Frankfurt stond”, aldus Van den Bergh. „Iedereen heeft haar geholpen met uitstappen en ze hebben de drie zware koffers ook op het station gezet.”

Noordpool

Pas uren na de gebeurtenis kan Van den Bergh zijn dochter weer in zijn armen sluiten. „Pap, ik dacht dat jullie nooit meer thuis zouden komen”, fluistert Noortje.
„Schat, ook al zit ik op de Noordpool: papa komt altijd thuis.”

Van den Bergh is al twee jaar op zoek naar de vrouw die zijn dochtertje hielp, maar nog zonder resultaat. Hij doet dan ook een oproep op sociale media. „Je begrijpt dat ik deze beschermdame heel graag wil bedanken voor haar goede zorgen over mijn kleine engeltje. Zij heeft de hele reis van Frankfurt naar Utrecht naast Noortje gezeten”.

Inmiddels is het bericht al ruim twintigduizend keer gedeeld.

Gezocht: de beschermvrouw van mijn dochter Noortje.Ik ben al 2 jaar op zoek naar een Nederlandse vrouw die naar ik…

Gepostet von Paul van den Bergh am Mittwoch, 1. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vader en dochter op zoek naar ‘reddende treinengel’
Sluiten