Puck Roest
Puck Roest Good vibes 24 jun 2016 / 08:12 uur

Toeristen trekken schildpad uit zee voor selfies

Afgelopen week troffen toeristen een karetschildpad aan voor de kust van Libanon. Ze besloten het dier uit zee te trekken om er vervolgens tientallen foto’s mee te maken. Gelukkig werd de zeeschildpad op tijd gered uit de handen van de badgasten. Helaas liep het dier wel verwondingen op.

Nadat het dier vorige week donderdag op strand in Beirut werd getrokken, werd de schildpad behoorlijk toegetakeld. Badgasten gingen op het schild staan en sloegen het zeedier met een stok. Twee voorbijgangers lichtten gelukkig op tijd een dierenorganisatie in, schrijft The Dodo.

Wond aan hoofd

De onechte karetschildpad, zoals het dier heet, is een bedreigde diersoort. Het is onbekend hoeveel exemplaren er wereldwijd nog zijn. Dierenorganisatie GreenArea haalde het dier onmiddellijk van het strand en nam het mee naar de opvang. Daar ontdekten de medewerkers helaas een wond op het hoofd van het dier.

Momenteel krijgt de zeeschildpad antibiotica om een infectie te voorkomen. De zeldzame schildpad kan als het goed is over twee weken weer terug naar zee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toeristen trekken schildpad uit zee voor selfies
Sluiten