Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 6 jun 2016 / 14:00 uur

‘Tieners schieten kat dood met luchtbuks’

De 67-jarige Brian Parker uit Worcestershire heeft op een wel heel brute manier afscheid moeten nemen van zijn geliefde kat. Het dier, dat maar liefst 25 jaar oud was, werd door tieners doodgeschoten met een luchtbuks, zo meldt Metro UK.

Volgens het baasje zou de kat in de race zijn voor de titel ’s werelds oudste kat voor ze op 26 mei werd vermoord. Eerder die dag zou de zoon van Parker een groep jongeren hebben gezien die op konijnen aan het jagen waren met een dergelijk wapen. Niet lang daarna trof de familie hun kat, die luistert naar de naam Mummy Cat, aan met schotwonden bij haar oog en in de buik.

Als de wiedeweerga nam Parker zijn kat mee naar de dierenarts, maar het mocht niet baten. Een van de kogels zou te dicht bij de hersenen van het beestje zitten. „Het is vreselijk”, aldus Parker. „Ze was altijd lief en vroeg vaak om aandacht. Het is vreselijk dat dit gebeurt met een kat die gewoon buiten aan het spelen is.”

Aai

De dochter van Parker stelt dat de kans erin zit dat de kat zelf naar de schutters toeliep om geaaid te worden. „De familie en iedereen die haar kende is ontzettend verdrietig”, zegt ze. „Niet alleen door het verlies, maar ook door het feit dat het om een onnodige aanval ging.”

Momenteel zijn er nog geen aanhoudingen verricht, maar de West Mercia Police doet onderzoek naar de zaak. „We tolereren dierenmishandeling niet”, zeggen zij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Tieners schieten kat dood met luchtbuks’
Sluiten