Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 15 jun 2016 / 15:22 uur

Prins William op de cover van LGBT-magazine Attitude

Ideale schoonzoon Prins William heeft een sterk statement gemaakt én geschiedenis geschreven. De Britse kroonprins in spe verscheen woensdag als eerste royal op de cover van het tijdschrift Attitude. En dat is niet zomaar een blaadje, het is een magazine dat zich richt op de LGBT-gemeenschap. Dit meldt The Guardian.

View this post on Instagram

'No one should be bullied for their sexuality or any other reason'- His Royal Highness, The Duke of Cambridge appears on the cover of Attitude [email protected] @leighkeily photographs the first member of the Royal Family to pose for the cover of a gay publication.

A post shared by Attitude Magazine (@attitudemag) on

„Niemand zou gepest moeten worden om zijn of haar seksuele voorkeur of welke reden dan ook en niemand zou het soort haat dat deze jonge mensen in hun levens meegemaakt hebben, moeten pikken”, zo sprak William in Attitude Magazine. De Hertog van Cambridge nodigde Attitude Magazine zelf uit om naar de slachtoffers van (cyber)pesten te luisteren.

Negen jonge, gepeste Britten kwamen langs op Kensington Palace om hun verhaal te doen. „De jonge homo’s, lesbiennes en transgenders die ik ontmoet heb, toonden ontzettend veel moed door hun mond open te trekken. Hiermee geven ze mensen die hetzelfde doormaken veel hoop.”

Heads Together

Samen met zijn vrouw Kate en broertje Harry leidt William de campagne Heads Together, waarin hun pijlen gericht zijn op geestelijke gezondheid en welzijn. William is volgens woordvoerders erg druk met het uitdragen van zijn mening en het stimuleren van meer verdraagzaamheid naar de LGBT-gemeenschap en het verminderen van pesten. Afgelopen zondag betuigde hij zijn steun aan de slachtoffers van de aanslag in Orlando, door op de Amerikaanse ambassade te praten met vertegenwoordigers van het LGBT-netwerk.

Redacteur van Attitude, Matthew Todd, noemt de medewerking van William een goede zaak. Hij heeft in de periode dat hij voor het tijdschrift werkt al veel ouders ontmoet die een kind hebben verloren, dat gepest werd om zijn/haar geaardheid en vervolgens zichzelf van het leven beroofde. „Ik ben erg blij dat de toekomstige koning het met ons eens is dat hier een eind aan moet komen”, aldus Todd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prins William op de cover van LGBT-magazine Attitude
Sluiten