Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 18 jun 2016 / 09:45 uur

Politiekorps betaalt uitvaart eenzame oud-collega

„Eens NYPD, altijd NYPD”, was de verklaring van het New Yorkse politiekorps, toen werd gevraagd waarom ze een speciale herdenkingsdienst organiseerden voor een overleden collega.

De oud-militair en voormalig rechercheur William Brown overleed eind mei op 95-jarige leeftijd, maar heeft geen familie of vrienden meer. Hij zou dus een simpele uitvaart krijgen, maar zijn oud-collega’s van de New Yorkse politie vonden dat hij meer dan dat verdiende.

Oud-collega

Honderden agenten en rechercheurs waren aanwezig bij de dienst, die speciaal was georganiseerd voor Brown. Na de begrafenis gaven zijn collega’s hem nog een laatste groet, om te laten weten hoe zeer ze hem waarderen.

Het korps kende Brown al langer, nadat een vrouw de politie belde omdat ze haar buurman al weken niet had gezien. Agenten troffen een leeg huis aan, Brown bleek in het ziekenhuis te liggen. Toen de agenten erachter kwamen dat Brown een oud-collega was, besloten ze de eenzame man te helpen.

Laatste reis

,,Zijn privéleven was lastig, dus hielpen we hem al met zijn uitkering en doktersafspraken”, vertelt Frederick Grover aan Daily News. Een gepaste uitvaart was dan ook een logische laatste hulp. ,,Wij hebben zijn uitvaart geregeld. Hij mag dan alleen zijn gestorven, maar hij hoeft zijn laatste reis niet alleen af te leggen”, aldus het korps op Facebook.

Reageer op artikel:
Politiekorps betaalt uitvaart eenzame oud-collega
Sluiten