Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 21 jun 2016 / 18:38 uur

Peuter oefent wat ze moet doen tijdens terreuraanval

Toen haar dochter van drie jaar oud met haar voetjes op de wc-bril ging staan, moest moeder Stacey Wehrman Feeley hartelijk lachen. Ze nam een foto om naar haar echtgenoot te sturen zodat hij kon zien wat hun kleine boef aan het uitspoken was.

Maar toen Feeley het verhaal achter de manoeuvre hoorde, stond ze even perplex. Haar dochtertje was aan het oefenen voor wat ze moest doen tijdens een terreuraanval. Dat had het meisje diezelfde dag op de crèche geleerd.

Onschuldig

Naar aanleiding van het incident doet de Amerikaanse een emotionele Facebookoproep aan Amerikaanse politici om de wapenhandel aan banden te leggen. „Politici kijk nou eens. Dit is jouw kind, zijn jullie kinderen, jullie kleinkinderen en jullie achterkleinkinderen en de toekomstige generatie. Dat een meisje van drie nu al haar onschuld moet verliezen en moet leren dat ze op de wc-pot moet gaan staan zodat haar voetjes niet te zien zijn bij een terreuraanval. Afschuwelijk,” schrijft Feeley.

De vrouw waarschuwt dat de toekomstige generatie zal moeten leven met de beslissingen die nu gemaakt worden. Ook zegt ze dat alle petities en woorden mooi zijn, maar dat er nu echt gehandeld moet worden.

Inmiddels is de post al duizenden keren geliket en gedeeld. Veel mensen zijn het met de moeder eens, anderen vinden het juist heel normaal dat kinderen leren wat ze moeten doen als er een terrorist de school binnenloopt.

Na de aanslag in Orlando hebben de Democraten nogmaals een poging gedaan om strenge wapenwetten door het Congres te krijgen. De voorstellen werden opnieuw verworpen. Senator Susan Collins werkt wel aan een compromis. Zo wil Collins de wapenverkoop verbieden aan mensen die op de no-flylist staan.

I took this picture because initially I thought it was funny. I was going to send it to my husband to show what our…

Gepostet von Stacey Wehrman Feeley am Mittwoch, 15. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peuter oefent wat ze moet doen tijdens terreuraanval
Sluiten