Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 30 jun 2016 / 09:48 uur

Onderzoek: Politie mocht hond expres doodrijden

Twee politieagenten in Wales reden onlangs opzettelijk een hond aan die losliep op de snelweg, en daar hadden ze alle recht toe. Dat is de conclusie uit een onderzoek dat werd ingesteld naar aanleiding van het incident.

De politie greep in nadat zij meerdere meldingen hadden ontvangen over een loslopende hond op de A55 in Noord-Wales. Om automobilisten te beschermen besloten zij om de hond aan te rijden.

Gerechtvaardigd

Ondanks dat de actie van de agenten veel kritiek opleverde op social media, blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat de politie juist heeft gehandeld. Er zullen wel nieuwe procedures met betrekking tot loslopende dieren op wegen worden geïntroduceerd.

https://twitter.com/i/status/702227935676203009

https://twitter.com/i/status/702568780245950466

Politiechef Sacha Hatchett stelt in een statement dat het om een drukke weg ging en dat het donker was, wat leidde tot gevaarlijke taferelen. „De agenten werden gedwongen om een moeilijke keuze te maken, in lastige omstandigheden, met als belangrijkste zorg de veiligheid van weggebruikers,” aldus Hatchett.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Politie mocht hond expres doodrijden
Sluiten