Puck Roest
Puck Roest Good vibes 15 jun 2016 / 10:14 uur

Nepalese opa (68) gaat terug naar school

Je bent nooit te oud om te leren. Dat maakt deze 68-jarige opa wederom duidelijk. Durga Kami uit Nepal maakte de middelbare school nooit af maar besloot een tijd geleden om te terug te gaan naar school.

Iedere dag loopt Kami met zijn wandelstok een uur naar school. Doordat zijn ouders te arm waren kon hij vroeger nooit zijn opleiding afmaken maar nu wil hij alsnog zijn diploma halen. De vader van zes en opa van acht wil namelijk dolgraag leraar worden.

Kami verloor onlangs zijn vrouw en ging op zoek naar afleiding, schrijft BBC. „Ik besloot naar school te gaan om mijn zorgen te vergeten”, vertelt de opa tegen fotojournalist Navesh Chitrakar. De bejaarde Kami heeft het niet makkelijk maar geeft niet zomaar op. Hij studeert ’s avonds bij het licht van een fakkel en slaat geregeld maaltijden over omdat hij deze niet kan betalen.

Motiverend

Chitrakar heeft dan ook niets dan bewondering voor de oudere man. „Hij is een zeer sterk, motiverend en wijs persoon, maar ik voelde zijn verdriet en eenzaamheid”, vertelt de journalist tegen de Britse omroep. Ondanks zijn leeftijd neemt Kami deel aan alle activiteiten op school, zelfs de gymles.

De opa zit nu in de vierde klas van de middelbare school. Zijn medestudenten zijn dan ook 15 en 16 jaar oud. „Dit is de eerste keer dat ik iemand van deze leeftijd les geef”, vertelt de docent van Kami.

https://twitter.com/Jaw_Knock/status/742926010983686144

De opa wil blijven studeren totdat hij overlijdt. Hij hoopt hiermee ook anderen te motiveren om obstakels zoals leeftijd of armoede te negeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nepalese opa (68) gaat terug naar school
Sluiten