Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlander verbouwt groenten op Mars-grond

Een groep Nederlandse onderzoekers is tot een bijzondere ontdekking gekomen. Ze zijn er achter gekomen dat het mogelijk is om groenten te verbouwen op Mars-grond. Dit zou betekenen dat mogelijk Mars-pioniers hun eigen voedsel op de planeet kunnen verbouwen.

Samen met zijn team doet onderzoeker Wieger Wamelink al jaren onderzoek naar het verbouwen van planten op Mars-grond. Nu hebben de wetenschappers vast weten te stellen dat het niet alleen mogelijk is, maar ook dat de groenten eetbaar zijn. Ze bevatten namelijk geen giftige stoffen. „Dit zijn opmerkelijke en veelbelovende resultaten”, aldus Wamelink tegen persbureau AFP.

Op de Mars-grond heeft het onderzoeksteam radijs, erwten, tomaten en rogge verbouwd. Volgens Wamelink is alles eetbaar. Voor het onderzoek gebruikten de onderzoekers speciale grond die door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkeld. De grond is volgens de NASA vergelijkbaar met grond op de Rode Planeet. Het team experimenteert al sinds 2013 met de grond.

Lange tijd was men bang dat er veel schadelijke stoffen in het voedsel zou zitten, maar nu blijkt dat dus niet zo te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlander verbouwt groenten op Mars-grond
Sluiten