IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 20 jun 2016 / 06:37 uur

Nederlander heeft grootste neus ter wereld

Dat is toch een mooi record om weer op onze naam te zetten: een man uit Leiderdorp heeft de grootste neus van de wereld. Met een neusoppervlakte van 118,4 millimeter, sleept Hans Roest samen met zijn neus voor de tweede keer de titel in de wacht.

Valsspelen

Met een schuifmaat meet de jury de neuzen van de kandidaten op. Na de eerste metingen, mogen er deze editie acht vrouwen en tien mannen het podium op. De neuzencompetitie klinkt heel grappig, maar is een serieuze zaak: neuzen worden geïnspecteerd. „Om te kijken of je niet vals speelt en bijvoorbeeld een tampon in je neus hebt gestopt”, vertelt Roest aan Omroep West, die even met ’s lands meest verse kampioen belde.

Spannend was het wel, Roest dacht eigenlijk dat hij zou verliezen van een Oostenrijker. „Maar mijn neus stak 4 millimeter boven de Oostenrijker uit. Ik voelde enorme ontlading. Fantastisch.” Helaas is het wel de laatste keer dat Roest mee mag doen, in 2011 won hij de titel ook al. „Tot 2021 ben ik wereldkampioen, daarna mag je niet meer meedoen en word ik erelid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander heeft grootste neus ter wereld
Sluiten