Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 26 jun 2016 / 12:51 uur

Moeder van kind met down zet ouders op hun plek

Het zoontje van Jennifer Kiss-Engele uit Langley heeft het Syndroom van Down. Hij werd op de verjaardag van een klasgenootje als enige van zijn groep niet uitgenodigd voor het partijtje. Een actie die de moeder in het verkeerde keelgat schoot. Dus besloot Jennifer de ouders publiekelijk aan te spreken op hun gedrag.

Relaas

Sawyer, zoals het jongetje heet, werd niet uitgenodigd voor de verjaardag van zijn klasgenoot. En daar is Jennifer erg verdrietig over, vandaar dat ze zich richt tot Facebook om publiekelijk haar relaas te delen. „Ik heb begrepen dat jouw kind onlangs uitnodigingen heeft uitgedeeld voor zijn feestje, en dat iedereen er een kreeg behalve Sawyer. Ik begrijp ook dat hij niet per ongeluk vergeten was, maar dat dit een opzettelijke actie was”, zo schrijft de moeder in de brief naar de ouders.

Spijtig

„De enige reden waarom jullie dachten dat het oké was om mijn kind niet te vragen, is omdat hij down heeft. Ik vind het spijtig dat jij niet geïnformeerd bent, of bang of onzeker over wat het inhoud om down te hebben. Maar ik weet ook dat als jullie hier meer over hadden geweten, jullie deze beslissing niet gemaakt hadden. Ik ben niet boos op jullie. Ik denk juist dat dit een mogelijkheid is om mijn zoon beter te leren kennen.”

Jennifer vindt dat deze ouders, en anderen, beter onderwezen moeten worden over wat het Syndroom van Down nou precies is. „Weet je: Downsyndroom betekent niet dat je geen gevoelens hebt of niet ook naar een verjaardag wilt. Mensen met down willen dezelfde dingen als jij en ik. Ze willen liefde en vriendschappen, ze willen bijdragen, ze willen een mooi leven hebben én ze willen naar verjaardagen.”

Viraal

De post van de moeder ging door de moedige boodschap al snel viral op internet. Duizenden mensen deelden de open brief en betuigden hun steun aan Jennifer en Sawyer.

https://www.facebook.com/10154053473570845

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder van kind met down zet ouders op hun plek
Sluiten