Inge Schouten
Inge Schouten Good vibes 11 jun 2016 / 21:31 uur

Moeder geeft toe: ze verruilde dochter voor heroïne

Een verslaving kan mensen tot het uiterste drijven. April Corcoran had zo’n grote drang naar heroïne dat ze haar 11-jarige dochter verruilde voor de drug. Zij moest vervolgens seks hebben met de drugsdealer. Donderdag bekende Corcoran haar daden voor de rechter.

De 30-jarige Corcoran werd aangeklaagd voor 27 misdrijven, waaronder het in gevaar brengen van kinderen, omkoping en mensenhandel. Ook werd de moeder beschuldigd van het geven van heroïne aan haar dochter.

Nieuw trauma voorkomen

Ruim een jaar na haar arrestatie zegt Corcoran nu schuldig te zijn. Reden hiervoor is dat ze wil voorkomen dat haar dochter meer trauma’s te verwerken krijgt door in de rechtbank te moeten getuigen.

De aanklagers hebben een straf van 50 jaar geëist, maar de advocaat van Corcoran, James Bogan, vindt dat te lang. Hij vertelt aan WCPO news: „Ze neemt verantwoordelijkheid voor haar daden en is zich ervan bewust dat een levenslange gevangenisstraf heel realistisch is.”

Aanklager Pridemore vertelt dat drugs vreemde dingen met mensen kan doen, maar dat dat geen excuus is voor Corcorans daden.

Skyline van Cincinnati waar het misbruik plaatsvond. Foto: Wikipedia

Videobeelden

De drugsdealer Shandell Willingham wordt onder andere beschuldigd van het dwingen tot seks. Hij heeft daarvan meerdere opnames gemaakt in 2014. De 42-jarige Willingham hangt ook een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Deze straf komt dan bovenop de 42 jaar die hij al moet zitten wegens misdaden waarvoor hij veroordeeld is in andere staten.

Het misbruik eindigde toen het slachtoffer introk bij haar vader en stiefmoeder en erover vertelde. Op 19 juli moet Corcoran weer voor de rechter verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder geeft toe: ze verruilde dochter voor heroïne
Sluiten