Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 8 jun 2016 / 08:29 uur

Moeder gebruikt Siri om leven van dochter te redden

De spraakassistent van Apple, Siri, is handig voor vele dingen. Maar dat ze ook nog eens levens kan redden is een nieuw gegeven. Het gebeurde aan moeder uit het Australische Cairne. Toen ze merkte dat haar kindje geen adem meer haalde, reikte ze naar haar iPhone voor hulp.

Hulp

De moeder, Stacey Gleeson, zag op de camera dat haar 1-jarige in haar slaapkamer blauw aanliep en geen adem meer haalde. Ze rende vervolgens naar haar kindje toe en controleert haar ademhaling. Ze besefte dat ze hulp moest inschakelen, zo vertelt ze aan Yahoo News, maar haar iPhone ligt in de oplader een stuk verderop.

‘Hey Siri’

Dat is het moment dat Stacey denkt aan de spraakassistent, die geactiveerd kan worden door ‘Hey Siri’ naar het apparaat te roepen. „Hey Siri, bel een ambulance”, riep de moeder in paniek. En inderdaad worden door de aanwijzingen van Stacey de hulpdiensten gebeld.

Dankzij de snelle oproep kunnen de hulpdiensten op tijd bij Stacey en haar dochter zijn, waardoor de 1-jarige snel geholpen kan worden. De ouders van het kleine meisje willen nu alle ouders aanmoedigen zich bewust te zijn van de opties in noodsituaties. „Het heeft het leven van mijn dochter gered. Ik had nooit gedacht dat ik in zo’n situatie terecht zou komen, maar iedereen zou zich hier bewust van moeten zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder gebruikt Siri om leven van dochter te redden
Sluiten