Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 8 jun 2016 / 07:25 uur

Meisje zonder bh moet bij directeur op matje komen

Een outfit uitkiezen om in naar school te gaan, is niet altijd makkelijk. Kaitlyn Juvik uit de Amerikaanse staat Montana koos er twee weken terug voor om een asymmetrisch T-shirt aan te trekken. Het kledingstuk liet een schouder bloot en daarom besloot de jongedame een bh achterwege te laten. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Kaitlyn werd door de schooldirectie op het matje geroepen. Met haar kledingstijl zou ze zich niet aan de kledingvoorschriften van de school houden en andere leerlingen zouden zich oncomfortabel bij haar voelen.

Te veel aandacht

„Ik voelde me beledigd door de opmerking van de schooldirectie”, zegt Kaitlyn tegen de lokale zender KRTV. „Het is mijn lichaam. Waarom zou ik me daar slecht over moeten voelen?”, vraagt de leerlinge zich af.

Schooldirecteur Steve Thennis vindt dat er te veel aandacht wordt gegeven aan het incident. „Het ging er niet om dat Kaitlyn geen bh droeg, maar dat anderen zich niet comfortabel voelden door haar oufit”, verklaarde hij.

Steun

De jongedame liet niet over zich heen lopen. „Het was gewoon verkeerd dat ik daarvoor een uitbrander kreeg”, zegt Kaitlyn. „Zolang je niets laat zien, hoef je geen bh te dragen. Mijn zwarte T-shirt was niet doorzichtig. Je moest wel heel goed kijken om vast te stellen dat ik niets onder mijn shirt droeg”

Kaitlyn kreeg steun van andere meiden op school. Die trokken als protest tegen de schooldirectie voor één dag ook geen bh aan. Daarnaast hebben honderden mensen hun steun uitgesproken op de Facebookpagina ‘No bra, no problem’, die werd opgericht om Kaitlyn bij te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje zonder bh moet bij directeur op matje komen
Sluiten