Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 10 jun 2016 / 17:45 uur

Man redt leven van twee tieners, komt zelf om

Een barmhartige Samaritaan is er eerder deze week in geslaagd het leven van twee tieners te redden. Hij moest dat echter wel bekopen met zijn eigen leven. De 42-jarige Rodney Buentello laat zijn vrouw en twee kinderen achter, die allemaal getuige waren van het drama.

Dam

De levensredder, een ex-militair, was woensdag met zijn gezin in het Bandera City Park toen hij zag dat twee tieners in de problemen zaten door een sterke onderstroom bij een dam.

https://twitter.com/MediaSemperFi/status/741288931241660416

De hachelijke situatie was ontstaan doordat het meisje over de dam probeerde te lopen. Door de sterke onderstroom werd ze meegesleurd. Een jongen sprong vervolgens het water in om haar te helpen, maar ook hij raakte in de problemen.

Verdronken

Buentello schoot te hulp en slaagde erin beide tieners weer op het droge te krijgen. Helaas kwam hulp om Buentello uit het water redden te laat: hij verdronk.

Het meisje krijgt een boete, omdat ze over de dam liep, zo heeft de politie laten weten. Ondertussen is er al 30.000 dollar opgehaald voor de familie van de overleden Buentello, die eenmaal in Afghanistan en tweemaal in Irak diende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man redt leven van twee tieners, komt zelf om
Sluiten