Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 2 jun 2016 / 13:40 uur

Man overlijdt door verdwaalde ambulances in Londen

Een zestigjarige hobbywielrenner maakte vorig jaar zijn rondjes op de Olympische wielerbaan in Londen, gemaakt voor de Spelen van 2012. Nadat hij van zijn fiets afstapte, zakte hij ineens in elkaar.

Personeel van de Velodrome schakelde gelijk de Londense ambulance in, maar ze moest wel verdraaid lang wachten voor er een ziekenwagen opdook. Het duurde uiteindelijk 27 minuten, ruim drie keer de streeftijd die ze zichzelf als doel hebben gesteld. De man werd pas laat bereikt door de hulpdiensten en overleed in het ziekenhuis.

Niet up-to-date

Een nu pas afgerond onderzoek heeft uitgewezen dat de navigatiesystemen van de ambulances niet up-to-date waren. Dit maakte het voor hen lastig om de relatief nieuwe en niet makkelijk bereikbare wielerbaan te vinden, zo schrijft the Evening Standard.

„De toegang tot het Olympische park is lastig te vinden, vooral als je er niet vaak komt”, zo verklaart door de Londense ambulanceservice. „Ze worden regelmatig geüpdatet, maar het is lastig om gelijke tred te houden met alle wijzigingen.”

Toch is het opmerkelijk te noemen dat de ambulancebroeders het Velodrome niet konden vinden. De bouw van de wielerbaan werd immers in 2011 al afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man overlijdt door verdwaalde ambulances in Londen
Sluiten