Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 3 jun 2016 / 14:49 uur

Man maakt elektrische gitaar van 40.000 lucifers

Een elektrische gitaar maken van een grote stapel lucifers. Het klinkt als een onmogelijke fantasie, maar Dean Fraser deed het. De ex-soldaat deed er 2,5 jaar over om het project af te maken. Het idee om de gitaar te bouwen, had hij echter al een stuk langer.

Leger

De 37-jarige man begon de creatie namelijk achttien jaar geleden, toen hij voor het Britse leger in Noord-Ierland zat. Maar omdat Fraser een promotie kreeg, raakte het project op de achtergrond. Pas vijftien jaar later pakte hij de draad weer op.

Door een zeldzame hartafwijking moest de soldaat in 2013 verplicht met pensioen. Zijn vrouw Marie moedigde hem aan om verder te gaan met het maken van de gitaar. Gelukkig had hij tijdens zijn dienstjaren al wel een begin gemaakt met de hals en het framewerk.

Nu is de bijzondere gitaar helemaal klaar. Op zijn Instagram plaatste de nu fulltime gitaarmaker verschillende foto’s van de creatie. Ook belooft Fraser dat hij binnenkort een filmpje maakt waarin hij het muziekinstrument bespeelt.

https://www.instagram.com/p/BGKJNiknDFQ/

View this post on Instagram

She's finished!!!……..40 THOUSAND MATCHSTICK GUITAR!!!!!!!! Hand made by Dean Fraser @fraserguitars #fraserguitars #deanfraser #art #oneofakind #productdesign #oneoff #guitar #worldrecord #tate #modernart #industrialdesign #beautiful #amazing #omg #crazy #fantastic #stratocaster

A post shared by Dean Fraser (@fraserguitars) on

View this post on Instagram

40 THOUSAND MATCHSTICK GUITAR!!!!!!!! Hand made by Dean Fraser @fraserguitars #fraserguitars #deanfraser #art #oneofakind #productdesign #oneoff #guitar #stratocaster

A post shared by Dean Fraser (@fraserguitars) on

SWNS TV maakte een kort item over de ex-soldaat, bekijk de beelden hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man maakt elektrische gitaar van 40.000 lucifers
Sluiten