Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 7 jun 2016 / 08:31 uur

Video: Laatste hulphond van 9/11 ingeslapen

Toen het tijd was om te gaan, kreeg reddingshond Bretagne het afscheid dat ze verdiende. Ze was de laatste overlevende van de hulphonden die zich op 11 september 2001 inzette na de aanslagen op de Twin Towers.

Brandweermannen en reddingswerkers verzamelden maandag zich om de hond en haar baasje Denise Corliss te begeleiden naar de dierenarts, waar Bretagne ingeslapen werd. Daarna stonden ze op een rij toen de hond, gewikkeld in een Amerikaanse vlag, werd weggedragen.

De golden retriever is zestien jaar geworden; ouderdom was de reden van het overlijden van het beestje. In augustus zou ze zeventien kaarsjes op haar hondentaart hebben mogen uitblazen.

Zoektocht

Na de aanslagen op 11 september heeft Bretagne (op tweejarige leeftijd) met hulplieden en andere reddingshonden tien dagen de ravage doorzocht, op zoek naar slachtoffers. Op haar negende ging de hond met pensioen.

Toen de heldhaftige hond zestien werd, kreeg ze het verjaardagspartijtje van haar leven om haar extra in het zonnetje te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Laatste hulphond van 9/11 ingeslapen
Sluiten