Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 10 jun 2016 / 10:21 uur

Kinderen naar eliteschool omdat vader conciërge is

De kinderen van de Amerikaanse Fred Vautour zullen een belangrijke levensles rijker zijn: als je maar hard genoeg werkt, gaan er deuren voor je open. De 62-jarige Vatour kon zijn vijf kinderen naar de eliteschool sturen, die hij zelf schoonmaakt.

Vatour had het zelf nooit breed en was blij toen hij als kok werd aangenomen op Boston College in de Amerikaanse staat Massachusetts. Niet lang daarna kreeg hij een baan aangeboden als conciërge.

Regeling

Behalve een vast salaris leverde deze baan hem nog meer op. Dankzij de medewerkersregeling kon hij namelijk al zijn vijf kinderen naar de universiteit sturen. Bijzonder, want het lesgeld van omgerekend bijna 60.000 euro per jaar (per kind) had hij nooit kunnen betalen, maar dankzij de regeling en speciale beurzen was Vatour ‘slechts’ 2655 euro per jaar kwijt. Dit betekende natuurlijk niet dat zijn kinderen zomaar werden aangenomen, ze moesten allemaal een toelatingstest doen. Wat bleek: ze haalden de test allemaal, met vlag en wimpel.

Videostill

Huilen

Dit jaar studeert zijn jongste kind af aan de prestigieuze universiteit, achttien jaar nadat zijn oudste begon. Vatour kan zich dat moment nog goed herinneren. „Ik gaf honkbaltraining in de buurt, toen ik ineens mijn vrouw en dochter Amy aan zag komen lopen. Ze hadden ballonnen met ‘BC’ erop in hun handen en ik wist meteen wat dat betekende”, vertelt hij aan de Boston Globe. „Iedereen keek naar me, ik begon meteen te huilen.”

Inmiddels hangt zijn huis vol met alle toelatingsbrieven en diploma’s. Vatour en zijn vrouw hebben hun kinderen nooit gepusht, maar hij is maar wat trots dat hij zijn kinderen deze kans heeft kunnen geven. „Mijn vrouw en ik hebben moeilijke tijden gekend, maar dit maakt het allemaal waard”,vertelt hij aan CBS. „Je leeft voor je kinderen, om hen een beter leven te geven dan je zelf had.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen naar eliteschool omdat vader conciërge is
Sluiten