Remco Visser
Remco Visser Good vibes 28 jun 2016 / 07:30 uur

Jonge toerist (15) ernstig toegetakeld door hyena

In Zuid-Afrika is een 15-jarige jongen ernstig verminkt geraakt door een aanval van een hyena. Tiener Erco werd ‘s nachts in zijn tent door het dier gegrepen en in zijn gezicht gebeten, zo meldt News24.

De Zuid-Afrikaanse knul verbleef met zijn familie in het Kruger National Park. De hyena wist via een gat in een hek bij de tenten van de familie terecht te komen. Erco sliep in een apart deel van de tent, waar het dier binnendrong en in zijn gezicht beet. Vervolgens probeerde het beest hem naar buiten te sleuren.

Botten

De ouders van de puber wisten de hyena uiteindelijk weg te jagen, nadat ze wakker waren geworden van het lawaai. Tijdens de hele aanval was de jongen bij bewustzijn, aldus zijn opa. „Erco hoorde het geluid van zijn brekende botten alsof het chips in een zakje waren.” De tiener verloor bij de aanval een deel van zijn gezicht.

Erco werd met spoed naar een ziekenhuis in Johannesburg gebracht, waar hij momenteel plastische chirurgie ondergaat aan zijn mond en kaak. Volgens zijn familie is de tiener er slecht aan toe. „Hij communiceert door met zijn hoofd te knikken.”

Wilde dieren

„Waarschijnlijk was de hyena op zoek naar eten”, vertelt woordvoerder van het Kruger-park William Mabasa. „Parkbezoekers moeten alert zijn dat er zich wilde dieren in de buurt bevinden en dat ze hun tenten dan ook goed moeten afsluiten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jonge toerist (15) ernstig toegetakeld door hyena
Sluiten