Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 1 jun 2016 / 19:00 uur

Is dit de onhandigste brandstichter ooit?

We hebben hier bij Metro al behoorlijk wat klunzige criminelen voorbij zien komen. Van in slaap gevallen insluipers tot onhandige inbrekers, alles komt voorbij. De politie in het Noord-Hollandse Sint-Pancras zoekt nog iemand uit die categorie: de klunzigste brandstichter ooit.

De politie heeft beelden naar buiten gebracht van een man die in oktober van vorig jaar probeerde een sporthal in brand te steken. De nadruk ligt hierbij op probeerde, want in eerste instantie zette de man alles behalve het pand in de fik.

Vuilnisbak

Het begint al met het intikken van een raampje waardoor de man naar binnen wil. Met een vuilnisbak wil dat niet lukken en dus moet hij de bak als een stormram gebruiken om het glas te breken. Vanaf dat moment gaat het van kwaad tot erger. De man gooit maar liefst drie jerrycans à 20 liter benzine naar binnen en wil dit aansteken, maar voor hij het weet staat hij ook zelf in de hens.

Spoorloos

Uiteindelijk staat de sporthal wel in brand. Het gevolg is dat het café verloren is gegaan en de sporthal nog steeds dicht is, maar de man spoorloos. De politie is nog steeds naar hem op zoek, meldt RTV Noord-Holland. Vluchten kan hij dus wel…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is dit de onhandigste brandstichter ooit?
Sluiten