Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 24 jun 2016 / 18:31 uur

Indiase bergbeklimster vast in ijskloof op Himalaya

Hoewel er regelmatig berichten verschijnen van sterfgevallen, blijft het Himalayagebergte aanlokkelijk voor bergbeklimmers. In mei moest Nederlander Eric Arnold zijn klim naar de top van Mount Everest met de dood bekopen. De Indiase Jaishri Dumbre durfde de uitdaging toch aan en begon aan een tocht naar de top van een 5,6 kilometer hoge berg in het Uttarkashi-gebied.

Op bijna 5 kilometer hoogte kwam de 33-jarige vrouw echter vast te zitten in een diepe kloof in het ijs. Gelukkig zakte ze niet helemaal naar beneden, maar kwam Dumbre vast te zitten in het midden. Nadat enkele teamleden hadden geprobeerd om de bergbeklimmer zelf uit het ijs te halen, schakelden ze een reddingsteam in.

Door heet water om het gat heen te gooien, konden de reddingswerkers de opening groter maken en uiteindelijk de vrouw met een touw omhoogtrekken. De redding werd vastgelegd op camera. Ondanks het levensbedreigende incident gaat Dumbre nog steeds door met bergbeklimmen. „Het is mijn passie en die ga ik nooit opgeven,” vertelt ze tegen Hindustan Times. Bekijk de video van de reddingsactie hieronder:

[Let op: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren]

Reageer op artikel:
Indiase bergbeklimster vast in ijskloof op Himalaya
Sluiten