Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 5 jun 2016 / 15:45 uur

Inbreker in levensgevaar door aanval huiseigenaar

Dat je niet aan andermans spullen moet komen, is deze inbreker wel heel duidelijk te weten gekomen. Toen hij zaterdag een huis probeerde binnen te dringen in Melbourne, kreeg hij rake klappen waardoor hij nu moet vechten voor zijn leven.

Volgens de politie is er een ijzeren voorwerp gebruikt tijdens de worsteling. De inbreker die in kritieke toestand verkeert, was niet alleen; een ‘collega’ was met hem en kreeg ook klappen. Hij ligt ook in het ziekenhuis, maar zijn conditie is stabiel. Beide mannen worden onder toezicht van politie gehouden.

Worsteling

De huiseigenaren ontkennen echter een wapen gebruikt te hebben om zichzelf te verdedigen. De 24-jarige man vertelde Herald Sun dat zijn broer rond een uur of 06.30 uur die ochtend bij het huis aankwam en oog in oog kwam te staan met de twee boeven. „Ze trokken aan de deur en zetten mijn broer onder de druk te deur te openen”, zegt hij. „Hij weigerde omdat zijn familie in het huis was en toen begon de worsteling.”

Omdat hij door de geluiden wakker werd, besloot hij een kijkje te nemen en zijn broer te helpen. Daaj zijn volgens de man géén wapens of ijzeren voorwerpen aan te pas gekomen.

De zaak wordt nog onderzocht. De politie denkt dat de aanval om een persoonsverwisseling gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inbreker in levensgevaar door aanval huiseigenaar
Sluiten