Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

IJsland verzwaart verkeersborden tegen stelen

Ga je op vakantie naar een ver land, dan is het leuk een aandenken mee te nemen aan je bijzondere trip. Het meest voor de hand liggend is een sleutelhanger of een magneetje voor op de koelkast, maar vakantiegangers die naar IJsland gaan nemen echter heel wat anders mee. De unieke verkeersborden zijn daar hét doelwit van stelende toeristen.

Uniek

Daarom is besloten de borden zwaarder te maken in strijd tegen de grijpgrage handjes. Ze zouden volgens Viktor Arnar Ingólfsson – medewerker van de wegendienst in het land – zo populair zijn omdat ze enkel in IJsland voorkomen. Zelf ontwierp hij een paar van de verkeersborden als aanvulling op de universele exemplaren.

De verkeersborden waarschuwen niet alleen medewerkers, maar dienen dus ook als unieke souvenirs, schrijft The Guardian. Om dat te verminderen, worden ze verzwaard én op zo’n manier vastgezet dat ze niet makkelijk uit de grond te halen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
IJsland verzwaart verkeersborden tegen stelen
Sluiten