Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 21 jun 2016 / 18:54 uur

Honderden bijen met rugnummers uitgezet

Het gaat niet goed met bijen in de wereld. In Londen hebben fanatiekelingen besloten daar wat aan te doen. Dinsdag zijn er in de Engelse hoofdstad honderden bijen met rugnummers uitgezet.

De initiatiefnemers van het project hopen dat mensen op deze manier meer betrokken raken bij het voortbestaan van de bedreigde insecten. Daarnaast hopen ze het planten van bijvriendelijke planten met het project te stimuleren.

Rugnummer

De bijen krijgen een soort tag met een nummertje op hun rug. Volgens Lars Chittka, de leider van het London Pollinator Project, zorgt deze tag ervoor dat de bijen door iedereen makkelijk te traceren en te herkennen zijn. „Door de tag kun je zien of een bepaalde bij terugkeert naar je tuin of balkon en welke bloemen ze daar het lekkerst vinden.”

Met het uitzetten van de traceerbare bijen kunnen mensen zich met de insecten individualiseren en een band met hen opbouwen. „Zo kunnen mensen helpen bij het voortbestaan van bedreigde diersoorten zoals de bij”, besluit Chittka.

Foto: London Pollinator Project

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden bijen met rugnummers uitgezet
Sluiten