Metro
Metro Good vibes 3 jun 2016 / 10:22 uur

Goeroe voert bizar gevaarlijk ritueel uit met baby

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar een gekkie in India vond het nodig met een baby te zwaaien. Hoewel wij hier bij het rustig aannemen van een baby nog roepen ‘pas op het hoofdje!’ wordt er met de baby in onderstaande video helemaal niet voorzichtig omgegaan.

De video werd op de Facebookpagina van ‘Indian Atheists’ geplaatst en wordt sindsdien voorzien van een enorme bak commentaar. Op de beelden zien we hoe een man zichzelf heeft gekleed in een sari, een traditioneel kostuum voor Indiase vrouwen. De man, gekleed als vrouw, houdt een baby op één hand boven zijn hoofd.

Hij geeft blijkbaar een show, want voor hem zit een uitbundig publiek. Ze klappen voor de man, die de baby lijkt te gebruiken als speelgoed. Op een gegeven moment slingert hij de baby zelfs zo hard rond dat de beelden misselijkmakend zijn. Ook gooit hij de baby meerdere keren in de lucht.

Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het ritueel, dat volgens de mensen uit de ‘Indian Atheists’-Facebookgroep religieus is, wordt als levensgevaarlijk gezien. De naakte baby zou logischerwijs op de grond kunnen vallen, maar het slingeren is nog veel gevaarlijker. Als een kind namelijk hard door elkaar wordt geschud, kan het het ‘shaken baby syndroom’ krijgen. Daardoor kan hij of zij een hersenbloeding, hersenzwelling of bloedingen in de ogen krijgen.

Nirmukta

Het religieuze ritueel zou onder de ‘Nirmukta’-traditie vallen, dit is niet zomaar een klein bijgeloof. Veel mensen in India zijn aangesloten bij de groep, die zichzelf verkondigt als een organisatie voor wetenschappelijk en rationeel denken. Nirmukta betekent vrij vertaald ‘bevrijd.’

Tegen de man worden nu in ieder geval gerechtelijke stappen genomen. Hoe het met de baby gaat, is niet bekend. Niet iedereen is ervan overtuigd dat het om een echte baby gaat, omdat het kindje zo weinig beweegt. Wij hopen alleen maar dat het geen echte baby is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goeroe voert bizar gevaarlijk ritueel uit met baby
Sluiten